Dorëzohet Qeveria Haradinaj, heq taksën ndaj këtyre produkteve të Serbisë

15:56 | 15 Janar 2019

Presioni i madh nga Amerika dhe BE ka dhënë shenjat e para të dorëzimit të Qeverisë Haradinaj.

Qeveria e Kosovës ka miratuar sot vendimin me të cilin lirohen nga taksa mallrat me origjinë nga Serbia dhe BeH, të cilat janë importuar para vendimit deri me datë 21.11 2018, por të cilat i nënshtrohen tarifës prej 10 për qind.

Kjo është bërë e ditur nga kryeministri, Ramush Haradinaj.

Mirëpo, shefi i ekzekutivit ka hedhur poshtë se taksa 100% do të largohet, ndonëse SHBA-ja kishte kërkuar zyrtarisht.

Komento: