Draft-statuti i Asociacioni parashihet të ketë presidentin dhe kuvendin e vet si strukturë organizative – Ora Info Ballina | ORAinfo.com - Nuk ndalet

Draft-statuti i Asociacioni parashihet të ketë presidentin dhe kuvendin e vet si strukturë organizative

13:13 | 30 Janar 2023

Sipas draft-statutit, Asociacioni parashihet të ketë presidentin dhe kuvendin e vet si strukturë organizative.

Fondacioni Friedrich Ebert (FES) në Prishtinë pas pak do të fillojë prezantimin e draft-statutit për “Asociacionin e Komunave në të cilat Komuniteti Serb i Kosovës është Shumicë”, i hartuar nga kjo organizatë në partneritet me Institutin Evropian për Paqe.

Sipas nenit 6, pika 1 e këtij draft-statuti, Asociacioni do të ketë këtë strukturë organizative:

Kuvendi i Asociacionit/Bashkësisë;

Presidenti i Asociacionit/Bashkësisë;

zv. Presidenti i Asociacionit/Bashkësisë;

Këshilli i Asociacionit/Bashkësisë;

Bordi i Asociacionit/Bashkësisë;
Zyra e Kërkesave dhe Ankesave të Asociacionit/Bashkësisë.

Anëtarët e Asociacionit do të jenë autoritetet komunale të komunave pjesëmarrëse.

Komento: