Interneti mund të shpejtohet për 100 herë, nëse ndodh kjo

13:28 | 06 Dhjetor 2018

Interneti mund të përshpejtohet deri në 100 herë nëse teknologjia e re e shkencëtarëve është e zbatueshme.

Inovacioni vjen nëpërmjet Dr Haoran Ren nga Instituti Mbretëror i Shkencave dhe Teknologjisë së Melburnit.

Fjala është për pajisjen e parë nanofotonike në botë e cila kodon më shumë të dhëna dhe përpunon atë shumë më shpejt se fibrat optike konvencionale duke përdorur një formë të veçantë të dritës “së përdredhur”.

Ren tha se pajisja e vogël nanofotonike që ai dhe ekipi i tij kanë ndërtuar për të lexuar dritën e shtrembëruar është çelësi i munguar që kërkohet për të zhbllokuar komunikimet ultra-të shpejta.

Teknologjia mund të përdoret gjithashtu për të marrë informacione kuantike të dërguara nëpërmjet dritës së dredhur, që do të thotë se mund të ketë aplikime në një gamë të tërë të komunikimit kuantik dhe kërkimit shkencor.

Komento: