KEDS vazhdon me reduktime, ja vendet qe do të mbesin pa rrymë

16:37 | 06 Dhjetor 2018

KEDS po vazhdon me reduktime të ashpra në shumë pjesë të Kosovës.

Kjo kompani po tenton të arsyetohet para opinionit se këto reduktime po vijnë si pasojë e disa ndërhyrjeve në rrjet.

KEDS ka njoftuar për orarin më të ri të reduktimeve me energji elektrike.
Këto janë rajonet dhe oraret e ndërprerjes:

Prishtinë

Ndërprerje me kërkesë të KOSTT-it

-Nuk ka

Mirëmbajte të planifikuar

-Nuk ka

Ndërprerje me kërkesë të palëve të treta

1.

Më 10.12.2018 në NS 220/35/10 kV Podujeva do te ndërprehet:

• Dalja 10 kV Letanci (Kodi:14000012) prej orës 09:00 – 10:00 dhe 15:00-16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Obrança, Perani, Obrança 1, 2, 3, Bradashi, Bajqina, Katunishta, Lepaja, Dobratini 1 dhe Ferma e Pulave Peran.

Kurse Obrança do të mbesë pa tension nga ora 09:00-16:00.

Arsyeja e ndërprerjes: Në Obrançë, demotimi i LP ekzistues, demotim i shtyllave etj.

2.

Më 08 dhe 10.12.2018 në NS 110/35/10kV Prishtina 1 do të ndërprehet:

NS 10/04 kV Kalabria 1 dhe 2 (Kodi: 10000007076 ; 10000007077) prej orës 08:00 -11:00 si dhe 13:00-16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: TS Kalabria 1 dhe 2.

Arsyeja e ndërprerjes: Vazhdim i punimeve në projektin Kalabria 1&2.

3.

Më 08.12.2018 në NTS 220/35/10kV Podujeva do të ndërprehet:

• Dalja 10 kV Podujeva 5 (Kodi:14000005) prej orës 12:00 deri në ora 15:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: qyteti, Polonica, Lagjja Hoxheviqët dhe Ballovci.

Arsyeja e ndërprerjes: Energjizimi i një NS 10/0.4kV.

Ferizaj

Ndërprerje me kërkesë të KOSTT-it

-Nuk ka

Mirëmbajte të planifikuar

-Nuk ka

Ndërprerje me kërkesë të palëve të treta

1.

Më 07 dhe 09.12.2018 në NS 35/10 KV Shtime do të ndërprehet:

NS 35/10kV Shtime (Kodi: 410460) prej orës 10:00 deri në ora 15:00.

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Shtimja, Qesta Recakut, Recaku, Belinci, Caraleva Topilla, Llanisht, Devetak, Grejqevc, Zborc, Pjetereshtica, Duga dhe Karaçica, Davidovci, Rashinca Muzeqina, Vojnovci, Gjergjaj, Rr. Ahmet Shtimja, Petrova, Recaku (një pjesë) dhe Mullopolci, Shtimja, Lagjja e Pajtimit dhe Godanci I Ulët, Koshare, Fabrika Maksiti Putz dhe Fitorja.

Arsyeja e ndërprerjes: Rregullimi i kulmit të nënstacionit, nga pala e tretë.

Prizren

Ndërprerje me kërkesë të KOSTT-it

-Nuk ka

Ndërprerje me kërkesë të palëve të treta

-Nuk ka

Mirëmbajte të planifikuar

Më 07.12.2018 në NS 35/10KV Pirana do të ndërprehet.

• Dalja 10 kV Grupi i Biznesit (Kodi: 30034009) prej orës 10:00 deri në ora 10:15 si dhe nga ora 15:00 deri në ora 15:15

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesë: Grupi i Biznesit.

Arsyeja e ndërprerjes: Punime në TSB Hasani, Batusha Petroll, Piranë – riparimi i OSH.

Mitrovicë

Ndërprerje me kërkesë të KOSTT-it

-Nuk ka

Mirëmbajte të planifikuar

-Nuk ka

Ndërprerje me kërkesë të palëve të treta

1.

Më 08.12.2018 në NS 110/10 kV Skenderaj do të ndërprehet:

• Dalja 10 kV Runiku (Kodi: 74000005) prej orës 11:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin fshatrat: Llaushë, Rakinicë, Kopiliq i Epërm, Kllodernicë, Turiqefc, Burojë, Vojnik, Izbicë, Ozrim, Kopiliq i Ulët dhe Açarevë.

Arsyeja e ndërprerjes: Ndërrimi i shtyllave të rrjetit me tension të lartë, si dhe ndërrimi i NS-ve 10/0.4kV nga Kulla në Trafo- shtyllë.

2.

Më 08.12.2018 në NS 110/10 kV Skenderaj do të ndërprehet:

• Dalja 10 kV Turiqevci (Kodi: 74000006) prej orës 10:00 deri në ora 13:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Llausha, Rakinica, Kopiliq i Epërm, Kllodernica, Turiqefci, Buroja, Vojniku, Izbica, Ozrimi, Kopiliqi i Ulët dhe Açareva.

Arsyeja e ndërprerjes: Energjizimi i NS të ri 10kV dhe ndërtimi i linjës 10kV.

Gjakovë

Ndërprerje me kërkesë të KOSTT-it

-Nuk ka

Mirëmbajte të planifikuar

-Nuk ka

Ndërprerje me kërkesë të palëve të treta

1.

Më 08.12.2018 në NS 110/10 KV Gjakova 2 do të ndërprehet.

• Dalja 10 kV Qendra (Kodi: 81000002) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: rr.Abedin Tërbeshi, rr.Ali Ibra, rr.Ferhat Binishi (një pjesë), rr.Ismail Qemali, rr.Marin Barleti, rr.Mazllum Lakuci, rr.Mbretëresha Teuta, rr.Nënë Tereza, rr.Përmet Vula (një pjesë), rr.Petro Nini Luarasi, rr.Rruga Tirana, rr.Skënderbeu (një pjesë), rr.Tefik Çanga dhe rr.Vëllezërit Frashëri.

Arsyeja e ndërprerjes: Ndërrimi i shtyllave të dëmtuara.

Komento: