Këto janë vendet ku nuk festohet Viti i Ri – Ora Info Ballina | ORAinfo.com - Nuk ndalet

Këto janë vendet ku nuk festohet Viti i Ri

23:49 | 31 Dhjetor 2018

Jo në të gjitha vendet festohet Viti i Ri.

Data 1 janar konsiderohet si dita botërore e Vitit të Ri, por gati një e treta e botës nuk e feston Vitin e Ri në këtë datë.

Në Kinë viti i ri festohet sipas kalendari kinez që varion mes 21 janarit dhe 20 shkurtit.

Sipas këtij kalendari çdo viti i ri merr emra kafshësh si viti ‘majmunit të zjarrtë’, Viti i Dragoit, Viti i Gjelit, i Gjarprit e më gjerë.

Viti 2018 për kinezët emërtohet si Viti i qenit.

Në Tajvan, Viti i Ri kinez festohet me një rit më të thjeshtuar duke u lutur tek disa balona që më pas lëshohen në qiell.

Për Kurdët, Viti i Ri festohet në muajin mars me ritin e kapërcimit të zjarrit. Ata besojnë se ky ritual u jepe më shumë forcë dhe largojnë të keqen.

Viti i Ri tibetian është mes muajit janar dhe mars. Data e vitit përcaktohet sipas një kalendari që bëjnë murgjit. Në këtë ditë, murgjit maskohen për të larguar shpirtrat e këqij.

Komento: