Korren mbi 66 mijë kg grurë në Qendrën Korrektuese në Dubravë – Ora Info Ballina | ORAinfo.com - Nuk ndalet

Korren mbi 66 mijë kg grurë në Qendrën Korrektuese në Dubravë

11:43 | 16 Korrik 2021

Në Qendrën Korrektuese në Dubravë korren mbi 66 mijë kg grurë.

Në Qendrën Korrektuese Dubravë janë korrë 21 hektarw grurë, sasia e tërësishme e grurit nga korrje shirjet për vitin 2021 ka arritur 66,240.00 kg grurë.

SHKK-ja ka njoftuar se e gjithë puna nga mbjellja e deri te korrja është kryer nga të burgosurit e kësaj qendre, ndërsa është udhëhequr dhe mbikëqyrur nga Njësia Ekonomike SHKK-së dhe stafi i Qendrës Korrektuese të Dubravës.

Rendimenti i prodhuara nga kjo kulturë bujqësore do të përdoret për nevojat e të gjitha institucioneve korrektuese.

Shërbimi Korrektues i Kosovës përmes punës së Njësisë Ekonomike, dita ditës po synon të ndikoi në rehabilitimin dhe ri-socializimin e personave të burgosur, e po ashtu edhe në uljen e shpenzimeve të buxhetit të SHKK-së.

Komento: