Kryeministri Kurti: Veturave nga Serbia do t’u vendoset ngjitës në targa deri më 31 tetor 2022 – Ora Info Ballina | ORAinfo.com - Nuk ndalet

Kryeministri Kurti: Veturave nga Serbia do t’u vendoset ngjitës në targa deri më 31 tetor 2022

20:55 | 29 Qershor 2022

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka dhënë detaje lidhur me masat e reciprocitetit që janë marrë sot karshi Serbisë nga shteti i Kosovës. Kurti ka thënë se do të vlejë masa e ngjitësve në targa deri më datën 31 tetor.

“Me vendim të qeverisë sot rregulluam kalimin e kufirit shtetëror për qytetarët me dokumente personale të lëshuara nga autoritetet e Serbisë, si dhe veturat me targa të regjistrimit të Serbisë. Çdo person që paraqitet për kalim të kufirit shtetëror me dokument të identifikimit personal të lëshuar nga autoritetet e Serbisë, në pikë-kalimet kufitare do të pajiset me një fletë-deklarim që përkohësisht e zëvendëson përdorimin e dokumentit të tillë. Ndërsa automjetet me targa të regjistrimit të Serbisë që paraqiten për kalim të kufirit shtetëror dhe kanë për qëllim të lëvizin në territorin e Republikës së Kosovës, duhet të vazhdojnë të kenë të vendosur ngjitësin në pjesën e simboleve dhe emërtimit shtetëror. Ky mekanizëm do të vlejë deri me 31 tetor 2022”, ka shkruar ai.

Tutje ai ka treguar se regjistrimi i targave për automjetet e pajisura me targat “PR”, “KM”, “PZ”, “GL”, “UR”, “PE”, “DA” apo “ĐA” do të fillojë me 1 gusht dhe do të përfundojë më 31 shtator.

“Ndërkaq përmes një vendimi tjetër në mbledhjen e sotme mundësuam regjistrimin e automjeteve me targa RKS për të gjitha automjetet e pajisura me targat “PR”, “KM”, “PZ”, “GL”, “UR”, “PE”, “DA” apo “ĐA” nga 10 qershori 1999 deri më datë 21 prill 2022. Regjistrimi do të fillojë më 1 gusht 2022 dhe do të zgjasë deri më 31 shtator 2022. Ky vendim ka karakter të papërsëritshëm pas përfundimit të periudhës së vlefshmërisë”, përfundoi Kurti.

Komento: