Kush është meritor për formimin e Ushtrisë, tregon Rifat Jashari

20:49 | 14 Dhjetor 2018

Sot është bërë transformimi i FSK-së në Ushtri.

Vëllai i komandantit legjendar të UÇK-së, Adem Jashari, Rifat Jashari është shprehur se krijimin e Ushtrisë së Kosovës e kanë pritur me vite të tëra.
Për këtë ditë, sipas tij më meritorët janë ata që dhanë jetën për lirinë e Kosovës.

“Kjo është një kënaqësi jo vetëm për mua, dhe ne si familje Jashari, por për tërë kombin shqiptar. Këtë ditë e kemi pritur me vite të tëra, duke iu falënderuar bijve e bijave të Kosovës që e morën guximin, ia kthyen pushkën ushtrisë dhe policisë serbo-sllave.

Fal gjakut të tyre, luftës së tyre sot jemi këtu ku jemi, ishalla e gëzojmë, ishalla gjë të keqe më nuk i ndodh popullit tonë, vendit tonë”, tha ai.

Komento: