Makina e parë fluturuese testohet, ja kur pritet të ndodh lansimi i tyre

15:04 | 16 Janar 2022

Testohet makina e parë fluturuese, ja kur pritet të ndodh lansimi i tyre.

Së shpejti njerëzit do të kenë mundësi të fluturojnë në qiell me makinat e tyre.

Një ‘hipermakinë’ fluturuese e projektuar për udhëtime në brendësi të qytetit që mund të arrijë shpejtësinë 135 milje në orë ka përfunduar provë fluturimi të suksesshme, transmeton lajmi.net.

Bellwether Industries përfundoi testin e fluturimit të lirë të Volar-it në nëntor 2021.

Ai u krye në një lartësi prej 13 këmbësh (4 metra) me një shpejtësi prej 40 kilometrash në orë. Ekipi tha se fluturimi testues demonstroi stabilitet dhe kontrollueshmëri dhe do të ishte fillimi i një sërë projektesh zhvillimi.

Volar është përcaktuar si një kategori e re e avionëve urbanë privatë për udhëtime brenda qytetit.

Qëllimi përfundimtar i Bellwether Industries është të ndërtojë një mënyrë jetese krejt të re tre-dimensionale dhe të udhëheqë botën drejt një lëvizshmërie urbane më gjithëpërfshirëse.

Ekipi beson se fluturimi i njerëzve në qiell është i pashmangshëm brenda 10 viteve të ardhshme.

Komento: