Në Kosovë vazhdon shitja dhe blerja e ilaçave pa recetë të mjekut – Ora Info Ballina | ORAinfo.com - Nuk ndalet

Në Kosovë vazhdon shitja dhe blerja e ilaçave pa recetë të mjekut

20:46 | 02 Korrik 2022

Barnat padyshim janë të domosdoshme.

Blerja e barnave pa recetë në Kosovë vazhdon normalisht. Nëpër farmaci mund të blihet edhe ilaçe antidepresive pa përshkrimin e mjekut.

Ky fenomen është shqetësim për Oden Farmacistëve dhe Shoqata për Mbrojtjen e të Drejtave të Pacientëve.
Dardana Mehaj nga Oda e Farmacistëve të Kosovës pranoi se në vazhdimësi ka qytetarë të cilët kërkojnë medikamente pa recetë të mjekut duke mos qenë në dijeni për efektet anësore.

Kryetari i Shoqatës për Mbrojtjen e të Drejtave të Pacientëve, Besim Kodra thotë se inspektorati farmaceutik nuk po e mbikëqyrë punën nëpër barnatore.

Periudha e fillimit të pandemisë dhe ajo çfarë pasoi më pas llogariten si koha e abuzimit më të madh me barna.

Komento: