Një familje blinte me 670 euro në janar 2021, sot kushtojnë 774 euro – Ora Info Ballina | ORAinfo.com - Nuk ndalet

Një familje blinte me 670 euro në janar 2021, sot kushtojnë 774 euro

14:45 | 03 Gusht 2022

Ato çfarë një familje blinte me 670 euro në janar 2021, sot kushton 774 euro.

104 euro i duhen një familjeje mesatare në vend për të blerë produktet e njëjta të cilat i blinte në janarin e vitit 2021.

Instituti Gap ka publikuar një grafikon më të dhëna, ku shihet se një familje me pesë anëtarë sot i duhet 774 euro për t’i blerë produktet që blinte me 670 euro një vit e gjysmë më parë, transmeton Klan Kosova.

Ndryshimi në koston për blerjen e shportës me produkte dhe shërbime të njëjta për një familje pesë anëtarëshe si rrjedhojë e rritjes së çmimeve në Kosovë, Janar 2021 – Qershor 2022.

Komento: