Studimi tregon 5 arsyet përse femrat vozisin më mirë se meshkujt

22:56 | 04 Qershor 2019

Disa studime konfirmojnë atë që shumë prej nesh mund të besojmë: Gratë janë më të mirat në timon! Mos u verboni djema, ne do t’ju japim 5 arsye të provuara për të përfunduar pranimin e këtij konstadimi.

Vajzat duhet të jenë shoferët e caktuar gjithmonë, në thelb për një çështje sigurie, transmeton Kosovarja.

A keni akoma dyshime? Këtu shpjegojmë në detaje se çfarë saktësisht zbuluan studimet.

Ato përdorin më shumë rripin e sigurie

Studimi: Gratë në rrotën e Shoqatës Luchemos por la Vida detajon se gratë mbajnë më shumë rripat e tyre.

Asgjë më shumë dhe asgjë më pak se 31% më shumë. Të dhënat e mbledhura tregojnë se 85% e tyre gjithmonë e mbajnë këtë element të rëndësishëm të sigurisë, ndërsa vetëm 65% e meshkujve e përdorin atë.

Më shumë respekt ndaj semaforit

Drita e kuqe? Meshkujt nuk duket se e respektojnë atë mjaftueshëm. I njëjti studim zbuloi se gratë shkelin dritën e kuqe të trafikut 48% më pak se sa ata.

Ata përdorin më pak telefonin celular

Përdorimi i telefonit gjatë ngarjes shkakton një numër të madh të aksidenteve (shumë më tepër sesa imagjinoni).

Sipas këtij studimi, gratë përdorin telefonin celular kur janë në rrota 41% më pak se gjinia e kundërt.

Më shumë mirësjellje gjatë ngasjes

Një sondazh i kryer në Londër nga një kompani sigurimi zbuloi se gratë janë më të sjellshme dhe më të sjellshme se burrat gjatë ngasjes.

39% e të anketuarve shprehën këtë sjellje përpara shoferëve të tjerë, ndërkohë që tek meshkujt ishte vetëm 28%.

Janë më të kujdesshme

Në sondazhin e kryer në Londër u zbulua gjithashtu se vetëm 4% e vajzave të konsultuara kaluan shumë afër një automjeti tjetër gjatë ngasjes në rrugë, ndërsa kjo ndodhi në 27% të rasteve të meshkujve.

Pa dyshim, gratë lëvizin më shumë se burrat dhe kujdesen më shumë për veten

Studimet gjithashtu konkluduan se vajzat kanë një perceptim më të lartë të rrezikut të aksidentit, ngasin me shpejtësi më të ulët dhe respektojnë më shumë rregullat e trafikut.

Rezultati? Humbjet më pak serioze (me lëndime dhe / ose vdekje) të shkaktuara nga gratë. Djema, a mund të jetë koha për të filluar imitimin …

Vetëm 24.3% e aksidenteve të trafikut janë shkaktuar prej tyre.

Më parë, një studim i kryer nga Qendra për Eksperimentimin dhe Sigurinë Rrugore (CESVI) të Argjentinës zbuloi se gratë vizitin më mirë se burrat; madje, vetëm në 24.3% të aksidenteve gratë përfshihen.

Burrat janë protagonistët e 75.7% të aksidenteve të trafikut.

Komento: