Ushqimi i cili gjatë shtatzënisë rrit inteligjencën e bebes

07:02 | 04 Qershor 2019

Ky është një lajm këshillues për nënat.

Është e rëndësishme që gjatë shtazënisë nënat të ushqehen mirë pasi kjo ndikon drejtpërdrejt te fëmija.

Mjekët thonë se disa ushqime të skuqura në mëngjes i bëjnë mirë edhe bebes suaj.

Në rastin konkret e kemi fjalën për vezën e skuqur, e cila nëse konsumohet gjatë tre muajve të fundit të shtatzënisë mund të ndikojë në rritjen e nivelit të inteligjencës të bebes.

Kjo pasi vezët janë të mbushura me kolinë, vlerë ushqyese të cilën nuk e konsumojnë mjaftueshëm gratë.

Lidhja mes niveleve të rritura të kolinës dhe niveleve të larta të inteligjencës është zbuluar më parë te minjtë, por së fundmi është dëshmuar edhe te njerëzit.

Komento: