Kujdes: Pijet e gazuara mund t’iu sjellin këto probleme shëndetësore

13:19 | 06 Dhjetor 2018

Ndoshta konsumi që kanë pijet e gazuara në Shqipëri nuk është shumë i madh por ka nga ata njerëz që nuk mund të rezistojnë së ngrëni pa një coca cola pranë tyre apo çdo pije tjetër të gazuar.

Megjithatë, nuk është sekret që këto nuk janë të shëndetshme.

Prej 36 studimeve të ndryshme, rezulton që nuk është e nevojshme të pini shumë pije me gaz për të patur efektet të dëmshme, ndonjëherë mjafton fare pak.

Vetëm dy gota me pije të gazuar çdo javë mund të rrisin rrezikun e diabetit me 29%. Ky studim analizoi të dhënat nga 43,580 pjesëmarrës të moshës 45-74 vjeç.

Të gjithë pjesëmarrësit nuk ishin diagnostikuar me diabet dhe sëmundje të tjera kronike në fillim të studimit.

Komento: