Në temperature të ulëta, KEDS lë pa rrymë këto pjesë të Kosovës – Ora Info Ballina | ORAinfo.com - Nuk ndalet

Në temperature të ulëta, KEDS lë pa rrymë këto pjesë të Kosovës

17:12 | 12 Tetor 2021

Këto vende nesër do të mbesin pa rrymë nga KEDS.

Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet.

13.10.2021

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Pejë

1.

Nga NS 110/10kV Peja 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kastrati (Kodi: 51000007) prej orës 10:00 deri 15:00

Vendet: Lagjja Dardania, Llozhani, Zllopeku, Poqesta, Belinca, Doberdoli, Babiqi, Pistoni dhe Sedefi.

Arsyeja: Zëvendësimi i shtyllave të thyera me ato të rejat, ndërrimi i përçueseve, ndërrimi i izolatorëve, riparimi i shtyllës aty ku mundet të riparohet, dhe ndërrimi i konzollave sipas nevojës etj.

2.

Nga NS 35/10kV Gurrakoci do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Gurakoci (Kodi: 50052002) prej orës 11:00 deri 14:00.

Vendet: Gurakoc, Gurakoc Kulla, Gurakoc 35 i vjetëri.

Arsyeja: Pastrim i linjës.

Mitrovicë

1.

Nga Stabilimenti 10kV Shupkovci do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Betonjerka(Kodi: 70000104) prej orës 10:00 deri 15:00

Vendet: Pjesa nga stacioni hekurudhor dhe lagjja Sitnica.

Arsyeja: Zëvendësimi i shtyllave të thyera me ato të rejat, ndërrimi i përçueseve, ndërrimi i izolatorëve, riparimi i shtyllës aty ku mundet të riparohet dhe ndërrimi i konzollave sipas nevojës.

2.

Nga Stabilimenti 10kV Shupkovci do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Shala (Kodi: 70000101) prej orës 10:00 deri 14:00.

Vendet: Reka, Tunelli i Parë, Kutllofc, Mazhiqi, Rashani, Terstena, Bare, Bajgora, Vidishiqi, Kovaçica, Kaqanolli, Rahova, Boletini, Zhazha, Vllahia, Zijaqa, Maxhera, Melenica, Dedia, Zabërgja dhe Selaci.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave Bajgorë, TS- Shkolla pastrimi i trasesë.

Prizren

1.

Nga NS 35/10kV Pirana do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Hasi II (Kodi: 30034003) prej orës 09:00 deri 16:00

Vendet: Lubizhda, Bregdrini, Lukia, Romaj, Kuzhnini, Dedaj, Kabashi dhe Rizam Holding.

Arsyeja: Pastrim traseje nga vegjetacioni.

Gjakovë

1.

Nga NS 35/10kV Xërxa do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Denji (Kodi: 82081007) prej orës 10:00 deri 15:00

Vendet: fshatrat: Çifllak, Denjë, Dobidol, Guri Kuq, Kaznik, Kramovik, Polluzhë, Rakovinë, Ratkoc (një pjesë).

Arsyeja: Aktivizimi i segmentit të ri të LP Dejni – Polluzhë.

2.

Nga NS 110/10kV Gjakova 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Bistazhini (kodi: 81000005) nga ora 09:00 deri 16:00

Vendet: fshatrat: Bistrazhin, Damjan (një pjesë), Dol, Fshaj (një pjesë), Gërqinë, Kusar, Kushavec (një pjesë), Lipovec, Marmull, Marash, Pjetërshan, Raç (një pjesë), Ramamat, Rrezinë, Smaq (një pjesë),

Arsyeja: Pastrim traseje nga vegjetacioni.

Ferizaj

1.

Nga NS 35/10kV Kaçaniku do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kaçaniku i Vjetër (Kodi: 40043007) prej orës 10:00 deri 11:00

Vendet: Doganaj, Duraj, Kaçanik i Vjetër, Stagovë, Begracë dhe Elezaj.

Arsyeja: Testimi i mbrojtjes rele.

2.

Nga NS 35/10kV Shtime do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Carraleva (Kodi: 41046004) prej orës 13:00 deri 14:00

Vendet: Një pjesë e Shtimes, Qesta e Reçakut, Reçaku, Belinci, Caraleva Topilla, Llanishtë, Devetak, Grejqevc, Zborc, Pjetkreshticë, Dugë dhe Karaçicë.

Arsyeja: Testimi i mbrojtjes rele.

3.

Nga NS 110/35/10kV Ferizaj 1 (Bibaj) do të ndërprehet LP 35kV – H05:

NS 35/10kV Kaçaniku (kodi 400430) pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV nga ora 10:00 deri 14:00.

Vendet: rrugët: 2 Korriku (një pjesë), Agim Bajraku, Dushkaja, Emin Duraku, Ganimete Tërbeshi (një pjesë), Ismajl Qemajli, Ismajl Raka, Skendërbeu dhe rruga Vllezërit Çaka (një pjesë) si dhe një pjesë e Kaçanikut, Agim Bajrami, Emin Duraku (një pjesë), Ismajl Raka, Ramadan Agushi, UÇK, Demush Bilalli, Dëshmorët e Lirisë, Emin Duraku, Ismajl Qemali (një pjesë), Ismajl Raka, Lagja e Re, Migjeni dhe rruga Vëllezërit Çaka (një pjesë).

Fshatrat: Biqec, Bob (një pjesë), Dubravë, Dushkaja, Kovaçec, Kukaj, Magj.Ferizaj-Kaçanik (një pjesë), Nikaj, Rekë, Soponicë, Tusha, Trimor (Kovaçec) (një pjesë), vajë, Kotlinë, Lumbardh (Kotlinë), Laq (një pjesë), Puset e Nikës (një pjesë), Strazhë, Bajnicë (një pjesë), Begrancë, Doganaj, Duraj, Elezaj, Fusha e Pajtimit (një pjesë), Gabricë, Kaçanik i Vjetër, Koxhaj (një pjesë), Magj.Ferizaj-Kaçanik (një pjesë) dhe Stagovë dhe Çardak-Kaçaniku i Vjetër.

Arsyeja: Ndërrimi i izolatorëve të dëmtuar.

Prishtinë

1.

Nga NS 35/10kV Mazgiti do të ndërprehet:

TR 1 dhe TR 2 pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV dhe 35kV – Bivolaku prej 00:10 deri ne ora 00:20.

Vendet: Shkabaj, Mazgit – një pjesë, Obiliq-një pjesë, Reforma, Al Petrol, Plemetin, Hamidi, Bivolak, Gllavotin, Bivolak, Strovc, Zhilivodë, Bequk, Millosheve (nje pjese), Llazareva, Raskova, Bakshi, Millosheva, Babimoci dhe Graca, Millosheva, Brezhnica (një pjesë), Stanovci i Epërm, Stanovc i Ulët, Lumi i Madh (Velika Rekë), Prilluzhë, Bërrnicë, NSH Monting, Noti, Raskova, Bakshia, Mulliri Prugovc, Berishët, Arena restor, Plashnik Prugovc, Vehbi Pllana privat, RTK Bakshi, Breznica, Kozarica, Barileva, Hamidi Iber-Lepenci Bivolaku.

Arsyeja: Kthimi i furnizimit të Nënstacioneve 35[kV] Mazgit nga Kosova A.

14.10.2021

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

Nga NS 220/35/10kV Podujeva do të ndërprehet:

Dalja 10kV kV Podujeva 4 (kodi: 14000004 ) prej orës 08:00 deri në ora 12:00

Vendet: rr.Zahir Pajaziti, Lagjja e Kuvajtit dhe afër Hotel Besianës.

Arsyeja: Demolimi i rrjetit të vjetër.

2.

Nga NS 220/10kV Drenas do të ndërprehet:

NS 10/04 kV Komoran Kryqi i Madh (kodi: 16100005097) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Kryqi i Madh Komoran.

Arsyeja: Kyçja e konsumatorëve në rrjetin e ri.

14.10.2021

Punime nga palët e treta

Ferizaj

1.

Nga NS 110/35/10kV Ferizaj 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Rahovica (Kodi: 40000014) nga ora 09:00 deri në 11:00

Vendet: Rahovica, Softaj, Fusha e Madhe, Pataz, Tazli, Pajatishtë dhe Talinovci i Muhaxherëve.

Arsyeja: Energjizimi i kabllove 10(20) kV, eliminimi i fushës ekzistuese 10(20) kV, energjizimi i kthinave, por jo edhe i trafofushës, sipas pëlqimit elektro-energjetik.

Komento: